Inhoud

 
 
border
border
 
externe links
 
border   border
border
border
 
gerelateerde pagina's
 
Veel gestelde vragen
Bronnen
border   border

TIPS

border
border
 

CV-leidingen isoleren

 
border   border
border   border
 

Bent u ervan op de hoogte dat hete CV-leidingen warmte afstaan als ze door niet-verwarmde ruimtes lopen zoals een zolder of een kruipruimte? Zo verliest u een deel van de gestookte warmte, wat dan weer toch nodeloze energiekosten leidt.

Om dit energieverlies te voorkomen, kunt u de CV-leidingen op die niet-verwarmde plaatsen isoleren.  Voor de isolatie van CV-leidingen wordt vaak kunststofschuim gebruikt. Dit isolatiemateriaal rot niet en is bovendien vochtbestendig. U kunt het kunsstofschuim kant-en-klaar kopen in verschillende maten, speciaal voor leidingen in diverse diameters.

Het is aan te raden om een kwalitiatief goede isolatiemantel te kopen, zo wordt het warmteverlies beperkt tot het minimum.

CV-leidingen isoleren doet u als volgt:
Breng het kunsstofschuim aan op een recht stuk van de CV-leidingen. Wanneer u vervolgens bij de bocht komt, snijdt u het isolatiemateriaal in een hoek af met een stanleymes.

Het isolatiemateriaal dat vanaf de andere kant over de bocht komt, snijdt u ook in een hoek af. Zo kunnen de twee stukken precies tegen elkaar gezet worden.  Druk vervolgens de twee schuine kanten stevig tegen elkaar aan. Plak tenslotte de naad dicht met isolatietape.

 

 

 

 

 
border   border