Inhoud

 
 
border
border
 
externe links
 
border   border
border
border
 
gerelateerde pagina's
 
Veel gestelde vragen
Bronnen
border   border

TIPS

border
border
 

Een houten vloer isoleren

 
border   border
border   border
 

Veel van de gestookte warmte ontsnapt via een niet – of slecht geïsoleerde vloer. U kunt uw houten vloer perfect isoleren met isolatieplaten van glaswol of steenwol. Houd er rekening mee dat de isolatieplaten een aluminiumfolielaag moeten hebben. Dit zorgt ervoor dat de isolatieplaten dampwerend zijn. U kunt de isolatieplaten op maat snijden of knippen met een stanleymes.

Opgelet, onder de houten vloer bevindt zich een kruipruimte. Vaak is die kruipruimte vochtig omdat er vocht uit de grond omhoog komt. Vergeet zeker niet om de vloer te bedekken, bijvoorbeeld met landbouwplastic. Zo voorkomt u dat u later vochtproblemen krijgt en de isolatie moet verwijderen.

Een houten vloer isoleren doet u als volgt:
Eerst en vooral dient u de isolatieplaten op maat te knippen. Zorg ervoor dat de isolatieplaten iets groter zijn dan de ruimte tussen de vloerbalken. Zo zullen de isolatieplaten goed klemmen tussen de vloerbalken. Klem vervolgens de isolatieplaten vast tussen de vloerbalken.

Spijker daarna onder de isolatieplaten latjes tegen de vloerbalken aan. Deze latjes zullen de isolatieplaten volledig vastklemen. Dek vervolgens de vochtige grond van de kruipruimte af met een laag plastic. Zet nu het plastic omhoog tegen de muren.

Andere praktische stap-voor-stap tips om zelf uw woning te isoleren

 

 

 
border   border