Inhoud

 
 
border
border
 
externe links
 
border   border
border
border
 
gerelateerde pagina's
 
Veel gestelde vragen
Bronnen
border   border

TIPS

border
border
 

Kieren tussen kozijn en metselwerk dichten

 
border   border
border   border
 

Vaak zitten er tussen de kozijn en het metselwerk kieren die moeten gedicht worden. In de doe het zelf winkel kan u verschillende soorten kit en schuim kopen waarmee u deze kieren kan dichten. Dit zijn behoorlijk makkelijke oplossingen om deze kieren te dichten. Wat de meeste mensen echter niet weten is dat dit soort kit en schuim vaak zeer schadelijk is voor de gezondheid!

Een alternatieve oplossing voor een kier tussen een kozijn en metselwerk te dichten, is het gebruik van mortel om de kier op te vullen.


Een kier tussen de kozijn en metselwerk opvullen doet u als volgt:
Eerst en vooral moet de mortel aangemaakt worden om de kier te kunnen opvullen. Mortel aanmaken kan u door 4 delen zilverzand met 1 deel portlandcement goed door elkaar te mengen. Voeg daarna water toe en meng dit geheel door elkaar. Roer alles goed tot u een dikke, egale substantie bekomt.

Opgelet, voordat u de kier begint op te vullen met mortel moet u het metselwerk eerst vochtig maken.  Een mogelijkheid om het metselwerk vochtig te maken is om het te bevochtigen met een plantenspuit.

Gebruik vervolgens een plamuurmes om de kier op te vullen met de mortel. Nu is het belangrijk dat de het buitenvocht kan verdampen. Dit kan u door de mortel van binnenuit aan te brengen in de kier. Als afwerking kan u een latje tegen het kozijn spijkeren. Dit verdoezelt de rand mortel die wat slordig overkomt.

Andere praktische stap-voor-stap tips om zelf uw woning te isoleren

 

 
border   border