Inhoud

 
 
border
border
 
externe links
 
border   border
border
border
 
gerelateerde pagina's
 
Veel gestelde vragen
Bronnen
border   border

TIPS

border
border
 

Kieren tussen raam en kozijn dichten

 
border   border
border   border
 

Het is algemeen geweten dat een kier zorgt voor tocht in de woning. Koude lucht komt de woning binnen en zo verliest u heel wat van de gestookte warmte. Dit leidt tot overbodige energiekosten die u kan vermijden door de kieren te dichten. 

Een kier tussen raam en kozijn dichten doet u als volgt:
Begin met de kier goed schoon te maken; verwijder de houtresten en loszittende verf. Schuur vervolgens de kier en de ruimte errond licht op.

Daarna kneedt u de stopverf goed door en drukt u hem in de kier. Hiervoor kunt u een stopmes gebruiken. Zorg ervoor dat de stopverf een beetje uit de kier komt.

Vervolgens snijdt u de stopverf af met een mesje in een hoek van 45°. Bevochtig het mesje zodat de stopverf niet aan het mesje blijft kleven. Strijk nu met een nat kwastje langs de afgesneden stopverf.

Gebruik white spirit of spiritus om het raam schoon te maken. Let wel op dat de gerepareerde kier niet beschadigd raakt door de white spirit.

De afwerking van de gerepareerde kier mag u pas na twee weken uitvoeren. Er moet namelijk eerst een vlies over de stopverf heen komen. Om het gerepareerde oppervlak af te werken, brengt u eerst grondverf aan. Daarna overschildert u het oppervlak met dezelfde lak die u voor de rest van het kozijn hebt gebruikt.

Andere praktische stap-voor-stap tips om zelf uw woning te isoleren

 

 
border   border