Inhoud

 
 
border
border
 
externe links
 
border   border
border
border
 
gerelateerde pagina's
 
Veel gestelde vragen
Bronnen
border   border

TIPS

border
border
 

Het Rieten Dak

 
border   border
border   border
 

Misconcepties over een rieten dak

Het betoverende rieten dak maakt de laatste jaren een opmerkelijke come-back. Niet alleen de charme van het dak doet vele mensen voor dit type kiezen, er zijn ook heel wat andere voordelen aan verbonden. Toch blijven er nog veel vooroordelen bestaan over het rieten dak.

 

 • Een rieten dak isoleert niet goed
  Integendeel, dit is een van de grootste voordelen van het riet. Het vormt een dik pak van opeengestapelde lucht, wat een goede isolator is.
rieten dak
De charmes van het rieten dak
 • Een rieten dak is niet echt brandveilig.
  Vroeger was dit inderdaad het geval, maar vandaag de dag heeft de toepassing van moderne technieken dit risico heel wat verkleind. Het rieten dak wordt immers op een gesloten, tochtdichte ondergrond aangebracht. Daardoor is het niet langer mogelijk dat zuurstof van onderen wordt aangezogen, waardoor het niet echt zou branden, maar eerder enkel smeulen of zelfs doven. Daarnaast kan het rietdak ook een bijkomende behandeling krijgen met een brandvertrager.
 • Geen open haard onder een rieten dak
  Een open haard onder een rieten dak vormt geen enkel probleem. Alleen moet je een schoorsteen met voldoende diameter gebruiken.
 • Een rieten dak is duur
  Het rieten dak is inderdaad duurder dan een traditioneel dak met pannen, maar dat prijsverschil is lager dan de meeste mensen denken. Bepaalde onderhoudswerken moeten preventief worden uitgevoerd om slijtage te voorkomen, wat natuurlijk de kost wel wat opdrijft.
 
border   border

 

Tips om zelf uw woning te isoleren