Inhoud

 
 
border
border
 
externe links
 
border   border
border
border
 
gerelateerde pagina's
 
Veel gestelde vragen
Bronnen
border   border

TIPS

border
border
 

Hoe een schuin dak isoleren?

 
border   border
border   border
 

De isolatie van een schuin dak kan op twee manieren worden uitgevoerd. Ofwel wordt het dak geïsoleerd langs de binnenkant, ofwel langs de buitenkant. Het is beter om een schuin dak langs de buitenkant te isoleren, maar dat is praktisch bijna niet zelf te doen.

Als u het dak zelf wil isoleren, is het aan te raden om de isolatie langs de binnenkant van het dak aan te brengen. Als isolatiemateriaal kunt u bijvoorbeeld isolatieplaten, glaswol of steenwol gebruiken. Hier zit een dampwerende laag aluminiumfolie op.

Een schuin dak isoleren doet u als volgt:
Voor u begint met de isolatie van het schuin dak is het belangrijk om na te gaan of er een dampdichte laag is aangebracht onder de dakpannen of het dakbeschot.  Deze dampdichte laag is plastic folie of bitumenpapier. Het is zeer belangrijk dat u de dampdichte laag weghaalt, dit zorgt immers voor condens.

De isolatieplaten kunnen aangebracht worden op twee manieren, tussen de dwarsbalken of ertegen. Breng horizontaal regels aan als u de isolatieplaten tussen de dwarsbalken wil plaatsen. Zorg ervoor dat de afstand tussen de regels en de balken dezelfde is als de breedte van de isolatieplaten.

Als u de isolatieplaten tegen de dwarsbalken wil plaatsen, dan moet u de regels verticaal aanbrengen. De breedte van een isolatieplaat is vaak 60 cm, dit is dus de afstand die u moet hanteren.

Vervolgens klemt u de isolatieplaten tussen de regels, met de aluminumzijde naar u toe gericht. U kunt het isolatiemateriaal eventueel nog vastnieten, afhankelijk van het materiaal dat u gekozen hebt. Daarna plakt u de naden tussen de platen of het ander isolatiemateriaal dicht met aluminiumtape. Werk ten slotte de geïsoleerde dakwand af met gipsplaten.

 

Andere praktische stap-voor-stap tips om zelf uw woning te isoleren

 

 

 
border   border