Inhoud

 
 
border
border
 
externe links
 
border   border
border
border
 
gerelateerde pagina's
 
Veel gestelde vragen
Bronnen
border   border

TIPS

border
border
 

Een spouwloze buitenmuur isoleren

 
border   border
border   border
 

De isolatie van een spouwloze buitenmuur kan u heel doen besparen op energiekosten. Veel van de gestookte warmte verdwijnt namelijk via de buitenmuren en het dak van uw woning. Het is dus zeker geen overbodige luxe om de buitenmuren van uw woning goed te isoleren.


Vul onderstaand formulier in
en vergelijk vrijblijvend prijzen voor spouwmuurisolatie

Bovendien heeft het isolatiemateriaal vaak ook nog een geluidswerende werking. Zo zal uw minder lawaai van buitenaf waarnemen in uw woning.

Voor de isolatie van een spouwloze buitenmuur hebt u de keuze uit verschillende soorten isolatiemateriaal. Isoleren met isolatieplaten is bijvoorbeeld zeer eenvoudig. In de doe-het-zelfwinkel kan u isolatieplaten verkrijgen die aan de ene kant een dampwerende laag van aluminiumfolie hebben.

Een spouwloze buitenmuur isoleren doet u als volgt:
Eerst en vooral is het zeer belangrijk om zeker te zijn dat de muur volledig uitgedroogd is. Als er vocht tussen de muren zit, kan dit grote vochtproblemen opleveren in de toekomst. Om de muur te laten uitdrogen kan u eventueel een ventilator gebruiken.

Start met het opmeten van de dikte van de isolatieplaten. Spijker daarna een regelwerk tegen de muur. Opgelet, bewerk dit regelwerk eerst met houtmenie. Let erop dat het regelwerk dezelfde dikte heeft als de isolatieplaten.

De ruimte tussen de regels moet net iets kleiner zijn dan de platen, zo zullen de platen goed klemmen tussen de regels. Als u beslist om de muren later af te werken met gipsplaten, dan moet u de regelafstand  afgestemd zijn op de breedte van de gipsplaten.

Snijd de isolatieplaten op maat met een stanleymes en plaatst ze in het regelwerk. Doordat de isolatieplaten in het regelwerk passen, klemmen ze vanzelf vast. Normaal gezien hebben de isolatieplaten een dampremmende laag, als ze dit niet hebben moet u dit zelf aanbrengen. Laat de banen ongeveer 10 centimeter overlappen.

Vervolgens plakt u de naden tussen de isolatieplaten of foliebanen dicht met aluminiumtape. Als afwerking kan u tenslotte gipsplaten tegen de muren aanbrengen met gipsplaatschroeven.

Andere praktische stap-voor-stap tips om zelf uw woning te isoleren

 
border   border