Inhoud

 
 
border
border
 
externe links
 
border   border
border
border
 
gerelateerde pagina's
 
Veel gestelde vragen
Bronnen
border   border

TIPS

border
border
 

Vloerisolatie

 
border   border
border   border
 

Isoleren van vloeren voor een goede isolatie

De meeste woningen in ons land zijn voorzien van beganegrond-vloeren met kruipruimte waardoor veel warmteverlies optreedt. Dat komt omdat bij woningen die gebouwd zijn voor de energiecrisis van de zeventiger jaren nauwelijks aandacht geschonken werd aan de warmteisolatie van de vloeren. De vloeren van dergelijke woningen voelen daarom ook altijd koud aan.

 

 

vloerisolatie
Het isoleren van de vloer is vaak een heel karwei

Een vloer isoleren is natuurlijk mogelijk op verschillende manieren. Er kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van welfsels die aan de onderzijde voorzien zijn van een isolatielaag. Als je, na het plaatsen van de welfsels, er nog voor opteert een isolatie aan te brengen, kan je twee kanten uit.

Enerzijds zijn er bij vloerisolatie de isolatiematerialen die aan het beton of de chape worden toegevoegd en anderzijds zijn er de materialen die afzonderlijk van de chapelaag geplaatst worden. Elk type vloerisolatie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Voorbeeld van de tweede groep vloerisolatie zijn de platen van kunststof of minerale wollen.

Het grootste voordeel van de chapes is dat het werk veel sneller kan gebeuren, omdat je nu eenmaal een stap overslaat. Aangezien dit vloerisolatie materiaal in vloeibare vorm geplaatst wordt, zet het zich ook onmiddelijk rond alle leidingen, hoekjes en kantjes waardoor de kans op koudebruggen tot een minimum beperkt wordt.

 
border   border