Inhoud

 
 
border
border
 
externe links
 
border   border
border
border
 
gerelateerde pagina's
 
Veel gestelde vragen
Bronnen
border   border

TIPS

border
border
 

Woning Isoleren

 
border   border
border   border
 

Waarom je woning isoleren?

Er zijn enkele belangrijke redenen om je woning te isoleren:

  • Het milieu
  • Lagere energiefactuur
  • Fiscale voordelen en premies

 

 

Woning isoleren voor het milieu

Een goed geisoleerde woning laat de warmte minder naar buiten (of naar binnen in de zomer!). Dit zorgt ervoor dat er minder energie nodig is om een aangename temperatuur te behouden.

Energie wordt nog voor het grootste deel opgewekt met een afvalstof als bijproduct. Zo ontstaat er vervuiling als er traditionele grondstoffen gebruikt worden om energie op te wekken, zoals steenkool, olie, ...

Als uw woning niet goed geïsoleerd is, gaat er veel warmte verloren naar de buitenwereld. Er is dus meer warmte aanvoer nodig, wat op zich ook meer energie vereist. Er wordt dus meer vervuiling gecreëerd ook.

Woning isoleren voor de lagere energiefactuur

Zoals hierboven duidelijk gemaakt heeft een slecht geïsoleerde woning meer energie nodig om dezelfde temperatuur te bereiken en aan te houden. Niet alleen resulteert did in meer vervuiling door het opwekken van extra energie, maar net door dat er meer energie nodig is zal je er ook meer voor moeten betalen.

Woning isoleren voor de fiscale voordelen en premies

Aangezien belgië moet meewerken aan het halen van de Kyoto norm moedigt de regering het isoleren sterk aan. Daarom zijn er, zowel van de Vlaamse als federale regering, vele mogelijke subsidies te verkrijgen, net als fiscale voordelen.

 
border   border